woensdag 16 juli 2008

Ding 9

Een posting schrijven op web 2.0. We zijn met z'n allen nu enkele weken met diverse dingen bezig. Wat me opvalt dat lang niet iedereen gelijk opwerkt. De een is bezig met ding 9 terwijl de ander al bij 18 of 19 is. Je begint vol enthousiasme maar na enkele weken ben je weer druk met andere ook belangrijke zaken.

Er zijn hele leuke dingen bij ik nooit zelf had ontdekt. En dus ook niet zou gebruiken bij het inlichtingenwerk. Eigenlijk moeten alle medewerkers die de informatieverstrekking doen richting de klant, deze 23 dingencursus volgen. In mijn ogen moet dan het vervolg zijn dat onze specialist informatie de coordinatie op zich neemt om de diverse, direct bruikbare, dingen te implementeren in de directe dienstverlening naar de klant.

Wat erg handig is, is RSS feeds. Het zou zo moeten zijn dat, wanneer er nieuwe materialen in de bibliotheek gekoppeld worden, deze dezelfde dag verschijnen in de aanwinstenlijsten. Deze lijsten zouden dan via een RSS feed door de klant te bevragen moeten zijn. Nu moeten de aanwinstenlijsten door de OBD gedraaid worden.

Eigenlijk moeten we als bibliotheek er naar streven een zodanige startpagina te maken dat de klant dit thuis als startpagina installeert.

Met programma's als Flickr zie ik nu direct niet een toepassing voor de informatie verstrekking. Al met al veel wijzer geworden van WEBTWEEPUNTNUL.
We kunnen in ieder geval niet op onze lauweren gaan rusten, zoals deze dame(of zou ze een luisterboek geleend hebben en daarvan liggen te genieten?)

1 opmerking:

Unknown zei

Ja ieder werkt op zijn eigen tempo in 23 dingen. Dat is misschien ook een aantrekkelijk punt van deze cursus dat je een zekere vrijheid hebt. Zelf vond ik het handig om de planning te volgen. Je ging dan met een aantal collega's gelijk op waardor je elkaar kon helpen. Spreken jullie ook onderling over toepassingen in de bibliotheek?
RSS feeds voor aanwinsten lijkt me reuze handig voor de gebruiker.
Op Flickr.com staan prachtige foto's over Rijssen!